romi rain dominating in ffm with dani daniels. ghettotube babe is banged in doggie.

Кожни Алергични тестове

Кожните тестове включват въвеждане на малки количества пречистени алергени с определена концентрация в кожата (в областта на ръката между лакътя и китката). Съществуват три метода:

  • Скарификационен тест: прави се много фин разрез или повърхностно одраскване на кожата, след което там се капва алергенът.
  • Тест чрез убождане: при него капка от алергена се поставя на кожата, след което тя се пробожда с цел попадане на алергена вътре.
  • Интрадермален тест: алергенът се инжектира подкожно.

При всеки от тези тестове след определен период от време ( 20 минути ) се забелязва реакция на кожата. Ако тя е положителна, ще се забележи: зачервяване и подутина,  както и възможен сърбеж.

Условията за извършване на кожно тестуване са:

1. Пациентът да не приема противоалергични таблетки в момента или те да се спрени 5дни преди деня на теста. Да не е прилаган депо кортикостероид мускулно последните 20дни.

2.  Да липсва кожен обрив

3. Пациентът да е здрав – без нова инфекция с температура, диария,болки в гърлото и т.н.

Негативната и позитивна (хистаминова) контрола са задължителни.Липсва възрастово ограничение.

Интрадермалните кожни тестове не се препоръчват, освен в специални ситуации, където се изисква оценката на нарастваща чувствителност (при негативен КПТ за ваксини,пчелна отрова, пеницилин и някои инхалаторни алергеникато алтернария).

      Съществува и кръвен тест за изследване на алергия. Взима се кръв и в нея се определя количествовто на специфични антитела към съответни алергени. И двата теста (кръвен и кожен) са чувствителни и имат сходна диагностична стойност.
       Преимуществата на кожните тестове са:
– Бързият резултат, видим от пациента (семейството му).
– Ниската цена в сравнение с кръвнитв  (серумните IgE-тестове).
       Недостатъците са:
– Нуждата от спряно противоалергично лечение
– Липсата на обрив.
        Плюсовете на кръвните тестове са:
– Независимост от прием на противоалергични медикаменти и кожни обриви.
      Недостатъците са:
– Нуждата от взимане на кръвна проба, понякога трудно осъществима при кърмачета и малки деца.
Забавено получаване на резултатите.
– По-висока цена при сходна информативност

Тези тестове се базират на принципа, че при проникването през кожата на страдащия от алергия на специфично алергизиращо вещество, последното се свързва със специфичните антитела, което води до отключване на алергична реакция. Установено е, че ако един човек реагира със задух и кашлица при попадане в дихателните пътища на полени или домашен прах, то е налице вероятност над 95 % и кожно-алергичната проба при него със същите алергизиращи вещества да бъде положителна. По такъв начин наличието на положителна КАП може да покаже коя е причината за алергията.
http://www.dechko.bg/online_uchilishte/lekcii/1-12_godini/Alergii/Testuvane_za_alergii/

delightful amateur straight man masturbation.faptube