romi rain dominating in ffm with dani daniels. ghettotube babe is banged in doggie.

Упойки

Алергиите към упойки не са чести, но за сметка на това протичат с животозаплашващи усложнения като алергичен шок. Една от причините е, че те се въвеждат подкожно, мускулно или венозно, а другата е, че много често алергичният човек е в безсъзнание по време на операция.

Алергичните реакции към упойки, подобно на другите алергични реакции, могат да протекат в спектъра от незабележимо леки  до фатално тежки. Едни от най-тежките реакции са анафилактичните. В едно съвременно проучване върху честотата на причините за анафилаксията по време на обща упойка, се установяват следните честоти:
anesth
От графиката по-горе става ясно, че най-тежките реакции основно се получават, към т.нар. невро-мускулно блокиращи агенти, често ползвани при пълната упойка.

Симптомите на алергична реакция към местна анестезия включва

  • кожни реакции (обриви, сърбеж, оток или копривна треска)
  • астма-подобни пристъпи
  • в най-екстремните случаи, анафилактичен шок.

Не всички алергични реакции са опасни. Повечето хора, които са алергични към местни анестетици само изпитват временен сърбеж и обрив на кожата след получаване на инжекция.

Стоматологични упойки

Алергичният шок при работа с местни стоматологични упойки е рядък, но въпреки това всички стоматологични кабинети трябва да бъдат подготвени за справяне с него.

Местните упойки съдържат две активни съставки: действителната упойка (която завършва на „-каин”, например лидокаин) и адреналин.

Повечето хора, които имат истинска алергична реакция към местна анестезия не са алергични към самия упойващ агент (или „-каин”). Рядко могат да бъдат алергични и към консерванта в упойката.

Всички стандартни местни анестетици съдържат консерванти bisulfite натрий или metabisulfite. Консервантът е необходим,за  да се запази адреналина , който иначе бързо се инактивира.

Адреналинът се добавя към местна упойка, за да се работи по-дълго и по-ефективно.

Адреналинът също така действа и като „вазоконстриктор“- спира кървенето от  меките тъкани.

Ако тестът за алергия показва, че сте алергични към консервант, може да се използва местна упойка без адреналин, например mepivacaine (известен също като carbocaine) или prilocaine без адреналин.

Хората, които са алергични към bisulfites често знаят за него, защото bisulfites се използва и като консервант под формата на разтвор, с който се пръскат плодовете и зеленчуците, за да изглеждат свежи. Ако имате алергия към bisulfites, трябва да уведомите стоматолога си!

delightful amateur straight man masturbation.faptube