romi rain dominating in ffm with dani daniels. ghettotube babe is banged in doggie.

Алергия

Алергиите представляват една свръх реакция на организма спрямо вещества, които погрешно се приемат  като вредни, въпреки че не са такива.

След като има “свръхреакция”, то тогава трябва да има и “нормална реакция.” Нормалната реакция на нашия организъм при въздействието или навлизането на чужд генетичен или белтъчен материал в него е с цел той да се защити от тях. Такава е ролята на нашата имунна система.

Различните пътища, по които имунната система защитава организма са сложни. Един от тях е образуването на антитела. Тяхната роля е да неутрализират “неканените гости” или така наречените антигени.

В преобладаващата част от случаите тези имунни реакции са полезни. Понякога, обаче имунната система сякаш не се ограничава в реакцията си. Налице е една свръхреакция и “прекомерна” защита спрямо чуждите дразнители, които обичайно не са никаква заплаха за организма. Тази вредна свръхреакция се нарича свръхчувствителност или алергия. Антигена, провокиращ появата на подобна свръхреакция се нарича алерген.

Нашата имунна система помни добре, като при всяка първа среща на нашия организъм с непознато вещество (антиген) имунната система знае как да го разпознае и го запомня. След това, тя подготвя своя отговор, произвеждайки специални антитела, изработени да се борят точно с този антиген.

Благодарение на тaзи своя памет, всеки път, когато същия антиген попадне в организма, имунната система го разпознава и бързо отговаря. Ето защо, страдащите от сенна хрема например, реагират по един и същи начин всеки път, когато попаднат в среда със специфичен тип полен, който е запомнен от тяхната имунна система.

Въпреки, че начина, по който имунната система реагира на алергените е един и същ, възникващите при това алергии може да са доста различни. Симптомите се проявяват по различни начини (например кихане, кашлица, сърбеж, обрив), засягат различни части от тялото (например очите, носа, кожата, белите дробове) и се характеризират с различна тежест.

Да бъдеш чувствителен, означава, че имунната ти система вече е била в контакт с този алерген, запомнила го е и е готова за бърза реакция (защита) при следващата му поява. Времето за появата на чувствителност към даден алерген варира в големи граници при отделните индивиди (от няколко дни до няколко години).

За някои от страдащите от алергия се казва, че са атопични. Атопичната алергия е тази при която наследствеността играе важна роля. Атопичните индивиди са генетично предразположени да произвеждат голямо количество IgE (имуноглобулин Е) антитела. Тези IgE реагират активно спрямо алергените във външната среда (полени, плесени, домашен прах и др.). Възможно е да станеш алергичен без да си атопичен, но атопията е предразполагащ фактор!

Съществуват три основни вида атопична алергия: атопичен дерматит (екзема), атопичен ринит (сенна хрема) и атопична астма.

При деца с един от родителите, страдащ от алергия има между 15 и 30% риск за развитие на алергия. В случай, че и двамата родители страдат от алергия, риска за децата вече се удвоява до и над 60%.

Get Adobe Flash player

delightful amateur straight man masturbation.faptube