romi rain dominating in ffm with dani daniels. ghettotube babe is banged in doggie.

Бронхиална астма и тригери в дома

Бронхиалната астма е  най-честото хронично заболяване в детска възраст. 1 на всеки 10 деца страда от нея. Първата стъпка за справяне с болестта е откриването на причините, които отключват пристъпите. При някои деца инфекциите са основният провокиращ астматичен пристъп фактор,а при други тригерите са в околната среда,както и в дома ни .  Чрез алергичните тестове-кръвни или кожни  се уточнява кои са актуалните алергени при всеки отделен пациент. След като е идентифициран външният „виновник”за пристъпите, трябва да се вземат съответните мерки:

 

Алергията към акари е проблем при 6 от 10 деца с астма. Намаляването на концентрацията им в дома става чрез премахването на килими, възглавници, завеси и плюшени играчки; използване на ХЕПА-филтри; засмукване на матраци при всяка смяна на спалното бельо; пране при температура от 60°; поставяне на матраците в калъфи с доказани протективни свойства спрямо акари и др.

 

Домашни любимци – ако детето е алергично към котката или кучето в дома, единственото решение е да се намери нов дом за него. Опитите да се изолира домашния любимец само в едно помещение, обикновено не решават проблема, тъй като алергените от тях са много лепливи и преносими чрез дрехи, коса, покривни повърхности и др.

 

Цигареният дим е главният замърсител на въздуха в помещението. Превръщането на детето в „пасивен пушач” не само го обрича на по-тежка и трудно контролирана астма, но увеличава и риска белодробната тъкан на подрастващия бял дроб да бъде трайно увредена и превърната в съединителна. Най-вероятно това се децата, които в бъдеще ще развият и ХОББ (Хронична обструктивна белодробна болест). Ако за родителите е проблем отказването от цигари, то поне пушенето трябва да става извън дома и в никакъв случай в автомобила.

Електронните цигари; наргилетата и марихуаната отделят частици в околната среда, които също могат да отключат астматичен пристъп.

 

Плесените в дома също поддържат алергичното възпаление в белия дроб и носа. Редовното проветряване,ползване на влагоабсорбатори,саниране на влажните места в дома със съответни препарати намалява тежестта на астмата.

 

Много от децата прекарват времето си на пода, който е колектор на много от изброените алергени. Разпознаването и елиминирането им от дома е част от цялостния терапевтичен подход в лечението на бронхиалната астма и може да намали нуждата от медикаменти.

В заключение:

  • Около половината от децата с астма са алергични към плесени
  • 2/3 са алергични към котка и куче
  • Хлебарките и мишите изпражнения са тригер отключващ  астматичен пристъп.Концентрацията на миши екскременти в  бедните градски домове е 1,000 пъти по-висока в сравнение с тези от предградията.
  • Газовите печки също могат да отключат пристъп
  • Химикалите в освежителите за въздух и почистващите препарати често дразнят дихателните пътища и водят до пристъп

Източник:  http://medicalxpress.com/news/2016-10-home-kids-asthma.html?utm_content=buffer83af3&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Comments are closed.

delightful amateur straight man masturbation.faptube