romi rain dominating in ffm with dani daniels. ghettotube babe is banged in doggie.

Archive for юли, 2017

Алергиите през лятото

Лятото настъпи, но освен изключително  приятните емоции свързани с него, се увеличава риска и от ухапвания и ужилвания от насекоми, които могат да бъдат и много опасни.

Родителите, особено на деца, които вече са имали по-тежки реакции след ухапване от насекомо или имат подлежащо алергично заболяване, например поленов ринит , астма, хранителна алергия, трябва да сведат до минимум възможния контакт с дадените насекоми: повечето жилещи насекоми се привличат от „сладко”. Консумирането на сладоледи, сокчета и всякакви силно подсладени напитки и храни на открито крие риск. Разхождането със затворени обувки и дълги панталони, далече от водни източници и цветни паркове намалява опасността от „фатално” ужилване. Дрехите трябва да бъдат светли, по възможност бели, защото насекомите се привличат от ярките цветове, както и от силните аромати (без парфюми, дезодоранти).

Обривът след ухапване обикновено е локализиран; характеризира се със силно зачервен сърбящ или болящ оток, като почти винаги в центъра му се вижда червена точка – следа от убождането. Понякога може да се види и самото жило на пчелата. Ако има няколко убождания, те са близко едно до друго, струпани на едно място.

Ухапванията от кърлежи обикновено остават незабелязани, тъй като те не предизвикват нито болка, нито сърбеж в момента. Те не предизвикват алергия, но за сметка на това могат да пренасят причинителя на кърлежовия енцефалит, лаймска болест и др. Акарите в домашния прах (микрокърлежите) са основният алергизиращ фактор в дома, който предизвиква симптоми на алергичен ринит и пристъпи на задух при децата с астма. При тежки форми на атопичен дерматит също може да има алергизация към акарите в домашния прах.

Има разработени детски форми на репиленти, които трябва да бъдат използвани преди евентуална среща с насекоми.

Родителите на „алергични” деца , които са предразположени към п-тежки реакции, дори при ухапване от комар ,трябва да пътуват с определен набор от медикаменти в зависимост от това дали детето вече е преживяло тежка генерализирана реакция или започващ шок, или става въпрос само за по-тежка локална реакция. При вторият случай е достатъчно да се носи противоалергична таблетка и крем, които да се използват веднага след инцидента. Ако има риск от по-тежка системна реакция: генерализиран обрив, отоци, затруднено дишане, прилошаване, гадене, то спешното, животоспасяващо средство е приложение на адреналин мускулно. Съществуват готови инжекционни форми – писалки – Анапен, които се прилагат от родителите мускулно във външната повърхност на бедрото при започващи  симптоми на алергичен шок.

Кортикостероидните ампули и таблетки нямат бърз ефект и не повлияват започващия шок.

Около големи водоизточници е редно да бъдат използвани препарати срещу комари, което невинаги за съжаление се случва. Всъщност тежките алергични реакции и шок се предизвикват от жилещите насекоми – пчели, оси, стършели, а не от комари. Пчелите както знаем са застрашени от изчезване по много причини, така че всяко действие срещу тях би било фатално.

При ужилване трябва да се огледа мястото на ухапването – понякога може да се види жило, което трябва да бъде внимателно извадено.

При възможност да се постави студен компрес (бучки лед) за облекчаване на болката и сърбежа. При изброените по-горе оплаквания задължително да се потърси лекарска помощ.

Разликата между обикновено ухапване и алергична реакция е количествена: обикновено отокът е по-изразен, зачервяването и сърбежът – по-силни; генерализираните обриви на отдалечени участъци от мястото на ухапването са характерни за алергичната реакция. Затрудненията в дишането, преглъщането, замайването, прилошаването са израз на започващ алергичен шок, който изисква спешно реагиране.

В домашни условия започваме със студен компрес, ако разполагаме с антихистаминов крем е добре да се приложи локално. Според народната медицина се препоръчва втриване на чесън, лимон. Ако ужилването е в областта на главата или езика (повишено внимание  при консумация на силно сладки плодове като смокиня) много бързо може да се развие оток на гласните връзки с промени в гласа и затруднено вдишване, които са животозаплашващи и изискват незабавно позвъняване на звената за спешна помощ.

По принцип комарите се привличат от по-висока температура на тялото, т.е. по-топлите хора са по-застрашени от ухапване от комари. Според някои изследователи кръвна група 0 е по-притегателна за тях от останалите кръвни групи.

Освен опасността от всякакви хапещи и жилещи насекоми , летните месеци носят неприятни изживявания и за хората със слънчева алергия.

Тя  протича със ситен,зачервен, сърбящ обрив по откритите части на тялото, които са изложени непосредствено на пряка слънчева светлина, но UV-лъчите проникват и през дрехите.

Използването на слънцезащитен фактор 50 може да намали оплакванията, но се изисква честото му нанасяне – поне на 2 часа.

Да не забравяме,че поленовите алергии също са в разгара си. В момента все още актуален е житният полен, семейството на копривовите, някои плевели като щир, пелин, коноп  и амброзия. Като последните достигат максималната си концентрация през август и продължават до началото на октомври.

delightful amateur straight man masturbation.faptube