romi rain dominating in ffm with dani daniels. ghettotube babe is banged in doggie.

Archive for юни, 2012

Ваксината срещу пневмококови инфекции

От пневмококови пневмонии боледуват най-често децата до 5 годишна възраст. Протичането им е  тежко, съпроводено със сепсис и усложнения напр. пневмококов менингит. Разбира се, установена навреме, инфекцията може да се лекува с мощни антибиотици, но по-сигурният начин да се избегнат последствия от тежко протичащите пневмококови заболявания е прилагането на ваксина. У нас от 2 години ваксинацията срещу пневмококови инфекции е влязла в имунизационния  календар за всички деца Развитието на имунологичната наука в това направление предлага подобрена тринайсет-валентна ваксина с по-широко въздействие върху циркулиращите в обществото щамове пневмококи. Проф. д-р Кийт Клугман, президент на Международното дружество по инфекциозни болести, изнесе в Националния център по заразни и паразитни болести данни от опита в други страни за ефективността на ваксината от приложение (2 + 1) на 2 инжекции през първата година и една през втората (досегашната схема e била 3 + 1). Страните, в които се

Храните – алкализиращи или подкиселяващи

Алкално-киселинният баланс в кръвта се намира между неутрално и леко алкално рН 7,2 -7,4. За поддържане на това равновесие участват буферните система в кръвта, издишването на въглеродния диоксид и отделяне на излишните киселини през бъбреците. Прекомерното увеличение на кисели продукти в телесните течности води до ацидоза, т.е. подкиселяване на вътрешната среда. Човек в ацидоза диша учестено, има усилена диуреза и лесно се разболява от диабет, подагра, ревматизъм, стомашна язва. Например месото и яйцата оказват киселинно въздействие, защото протеините им се разграждат до киселини – пикочна киселина, сярна, фосфорна.Те не са опасни, когато са балансирани от алкални продукти. С тях те образуват неутрални соли, които лесно се изхвърлят от бъбреците. Други храни с киселинен ефект, освен месото и яйцата са: Риба Карантия Млечни произведения Гъби Печени ядки Пържени храни Хляб, житни растения Захарни изделия Бонбони, шоколад, кафе По

Цигарената психология на България

Ето, че забраната за тютюнопушене на обществени места влезе с пълна сила и отекна в ушите на пушачите по-силно от земетресение. Анализирайки тази ситуация от психологическа гледна точка, изглежда, че и последният пристан на спокойствие за голяма част от българското общество изчезва като дим. Но въпросът не е дали си пушач или не, а защо живеем в общество където единствената ни утеха е цигарата? Наистина ли живеем на място където порока, независимо с какво име го наричаме се оказва, наречие за позитивна емоция? Отговорът е много прост, докато се чувстваш предаден и лъган от държава, общество и ценностна система, която всекидневно е манипулирана и объркана, безсъзнателно ще си близо до порока и греха.


Райчинов: Ужасно е да си лекар в България

Ужасно е да си лекар в България. От години това е най-преследваната професия в страната, каза д-р Цветан Райчинов, председател на Български лекарски съюз (БЛС). Изказването му бе по повод глобата, наложена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на лекарския съюз за определяне на минималната такса за частен преглед при лекар, предаде БГНЕС. Качеството не може да бъде снижавано и подценявано - преглед под тази цена означава, че се прави компромис с качеството, каза още Райчинов. От тази глоба излиза, че се национализира членската вноска на българските лекари.


4-те най-чести инфекции, които могат да причинят рак

Три вируса и един бактерий са причинители на повечето нови случаи на инфекция-свързани ракови заболявания, сочи нов глобален анализ. Според проучването, през 2008 г от общо 12.7 млн нови случаи на рак, 2 милиона са следствие на инфекции. Helicobacter pylori, хепатит В и С и човешките папиломавируси са били отговорни за 1.9 млн от тях.

Антибиотиците в околната среда подклаждат лекарствената резистентност?

Антибиотиците в реките, обработваните почви и от други източници са чести замърсители на външната среда и допринасят за повишаващите се нива на антибиотична резистетност сочи нов доклад.

Съставка на слънцезащитните кремове – свързана с ендометриоза

Някои вещества, които се използват в слънцезащитните кремове и други продукти, са свързани с повишен риск от гинекологичното състояние ендометриоза, сочи ново проучване, което среща доста критика от козметичната индустрия.

СЗО ни поздрави за забраната за пушене

В писмо до министъра на здравеопазването Десислава Атанасова, Регионалният офис на Световната Здравна Организация (СЗО) за Европа изразява пълна подкрепа на приетите в България законови промени за забрана на тютюнопушенето на закритите обществени места.


Какво е спирометрия?

Спирометрията е измерване на дихателния обем на човек. Със специален апарат - спирометър се измерва вместимостта на белите дробове, т.е максималния обем въздух, който човек може да издиша след дълбоко вдишване. Това е диагностичен метод, с който специалистите по белодробни болести се ориентират до каква степен е увредена дихателната функция. Средният обем въздух на един мъж (в съображения влизат различна възраст и ръст) е около 3 литра При астма, хроничен бронхит, рак на белия дроб, ХОББ - хронична обструктивна белодробна болест и при дългогодишните пушачи дихателният обем значително намалява. Статистическите данни показват, че 50% от хората с ХОББ не знаят за болестта и не се лекуват. На днешния ден - Световен ден на спирометрията 2012, апелът на доц. д-р Владимир Ходжев беше: "Изследвайте белия си дроб и спрете да пушите” В резултат на дългогодишно тютюнопушене въздухоносните пътища се стесняват. Появява се "тютюнджийска” кашлица, за очистване на секретите от възпалителния

Хайде, на море!

Много са ползите от почивката на море. Придобиваме красив тен. Възвръщаме бодростта и усмивката си. Обогатяваме се с нови познанства и впечатления. Макар и временно, загърбваме работните стереотипи на мисли и поведение. Морските бани освежават тялото и съзнанието Множеството соли в морската вода (натриев хлорид, магнезиев хлорид, калциев сулфат), стимулират нервните окончания при контакта с кожата на човек. Предизвиква се прилив на кръв с подобряване на метаболизма. Хладката вода около 22 - 24 градуса закалява организма и засилва приспособимостта към външните условия. Ето защо, морските бани са подходящи при невроза, затлъстяване, астма, хроничен бронхит, подагра, хипертония, разширени вени. Ползата от слънчевите бани за човешкото тяло Стимулират дейността на централната нервна система. Активират вътрешните органи като ускоряват кръвообращението и задълбочават дишането. Унищожават бактериите. Засилват имунитета. Подпомагат синтезирането на витамин D в
delightful amateur straight man masturbation.faptube