Archive for юни, 2011

Към децата единствено с любов

По-често играйте заедно с детето си

"Всеки осем цигари съкращават с час, отредената възраст на всеки от нас"

За принос в борбата с тютюна бяха раздадени награди на медиите, две от тях - за bTV

Забавете времето с… ягоди

Забавете времето с... ягодиИталиански и испански учени твърдят, че ягодите забавят процесите на стареене и намаляват риска от рак.

Гореща вана или душ срещу самота

Гореща вана или душ срещу самотаГорещата вана е ефикасно средство срещу самота, твърдят американски изследователи.

Децата и възрастните са най-чувствителни при жега

Децата и възрастните са най-чувствителни при жегаПлевен от дълги години е град, в който се усещат силно горещините, и сме една от критичните точки, в която освен температурата се повишава и влажността на въздуха, коментира д-р Стефановски.

Виртуално училище за пациенти

Виртуално училище за пациенти„Диабет – Заедно сме по-силни” е виртуално училище за пациенти, което има за цел да предостави на потребителите основна информация за заболяването диабет тип две, съвети за хранене и диети, и насоки за спорт и физическа активност, които да подобрят състоянието на болните от това заболяване.

Една трета от седмокласниците пушат

Една трета от седмокласниците пушат Около една трета от варненските седмокласници пушат, сочи проучване на общината, обхванало 1161 деца от 5 до 7 клас.

Когато сте на диета

Когато сте на диетаСтъпка 1Пийте не по-малко от 2 литра вода на ден. Ако пиете малко, вашият организъм автоматично преминава на икономичен режим и се старае да съхрани колкото се може повече вода. В резултат течностите се складират в лицата,...

45 – магическа възраст за жените

45 – магическа възраст за женитеБритански учени твърдят, че 45 години е възрастта, в която жените правят важни промени в живота си и разгръщат целия си потенциал.

Домашният любимец – полезен за възпитанието и здравето

Домашният любимец - полезен за възпитанието и здраветоДомашните любимци в семействата, където има малко дете, влияят положително на възпитанието му и понижават риска от появата на алергии, твърдят американски експерти от Детройт.