Archive for февруари, 2011

Влияе ли щитовидната жлеза на теглото?

Влияе ли щитовидната жлеза на теглото?Ако живеете здравословно – храните се правилно, приемате добавки, пиете достатъчно вода и спортувате, но килограмите ви не помръдват, е възможно да имате проблем с щитовидната жлеза.

Бременните трябва да избягват сладкото

Бременните трябва да избягват сладкотоАпетитът за сладко на майката засяга момичетата повече от момчетата, особено когато бебето е в утробата.

Учението осигурява дълъг живот?

Учението осигурява дълъг живот?Възрастните хора имат право да настояват младежите да залягат над уроците.

Здравната система скара пациенти и лекари

Здравната система хвърли пациенти и лекари един срещу друг, коментираха за БТА медици.


Рибата е полезна и за венците

Рибата е полезна и за венците Ново проучване установило, че дневният прием на полиненаситени мастни киселини (като рибно масло), които имат противовъзпалителни свойства, показват обещаващи резултати за ефективно лечение и профилактика на пародонтит.

Нов сорт ориз ще пази сърцето

Нов сорт ориз ще пази сърцетоЯпонски изследователи са създали бял ориз, който има всички здравословни свойства на кафявия сорт, но без това да вреди на вкусовите му качества.

Изкуството на спокойствието

Изкуството на спокойствиетоРаботата, грижите за децата и хилядите други задължения водят до натрупване на стрес, който често се пренебрегва. Но организмът го забелязва много добре.

Българинът иска всичко на трапезата да е по стандарт

Българинът иска всичко на трапезата да е по стандарт59% от участниците в седмичната анкета на health.bg смятат, че не само хлябът, а всичко, което българинът слага на трапезата си, трябва да е по стандарт.

Как да опазим полезните бактерии в организма?

Как да опазим полезните бактерии в организма?Така сме устроени - не ценим нещата, които смятаме за даденост, докато не ги загубим.

Движение срещу хронична умора

Движение срещу хронична умораБритански учени твърдят, че хората, които страдат от хронична умора, е по-добре да спортуват, отколкото да си почиват, съобщи Ройтерс.