Archive for септември, 2010

Основа на нашите заболявания е невежеството ни

Когато имаме привързаности, заблуди или изпитваме завист и алчност като начало се нарушава съня, след това се "отваря пътят" на болестите

Металът никел – алергенът на цивилизацията

Той се съдържа във верижки на часовници, гривни, копчетата на дънките, дори в някои пиърсинги

Дянков: Системата, която лекува хората, е болна

Реформите в здравеопазването са спрели от 2001 г., заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, който беше изслушан днес от депутатите за разходването на средства от преходния остатък (излишък) на НЗОК в БНБ от 2000 г. досега.

С 60% са скочили плащанията за болнична помощ за 5 години

С 60 процента са се увеличили плащанията за болнична помощ за период от пет години, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). През 2006 г. касата е заплащала за болнична помощ средномесечно по 62 млн. лв., а през 2009 г. разходът е достигнал 96 млн. лв.,  сочат данни от направен анализ от експерти на НЗОК на ръста в хоспитализациите и заплатените за тях средства на болниците за период от пет години.

Борисов: Ефектът от здравната реформа ще се усети през януари

Българите ще усетят ефекта от здравната реформа на първи януари. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването "Тази сутрин" на Би Ти Ви в коментар на тема номер едно в новия политически сезон.