Archive for август, 2010

Парите за здраве няма да са по-малко от разплатените през 2009 г.

Средствата за здравеопазване през 2010 г. няма да бъдат по-малко от разплатените в системата през миналата година. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след края на разговорите с представители на Обществения съвет в здравеопазването, съобщиха от пресслужбата на МС. На срещата присъстваха още вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на здравеопазването проф.

Тръгва пълна ревизия на всички клинични пътеки

Ще се направи пълна ревизия на всички клинични пътеки - по отношение на заплащането, структурата, място в болницата или извънболничната помощ, времетраене на процедурите.

Обсъждат състоянието и реформата в здравния сектор

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с представители на Обществения съвет в здравеопазването, съобщиха от правителствената информационна служба. Основна тема на разговорите ще бъде финансирането на системата, както и реформата и перспективите за развитие на сектора. В срещата ще вземат участие вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на здравеопазването проф.

Гърция въвежда забрана на пушенето на обществени места

Гърция въвежда от 1 септември пълна забрана върху тютюнопушенето на обществени места, съобщава гръцкият информационен сайт Ин нюз. Очаква се влизането в сила на мярката да бъде обявено официално от министъра на здравеопазването Марилиза Ксеноянакопулу на пресконференция днес.

Велчев: Държавата е некоректна към здравеопазването и бизнеса

Когато бях министър на финансите имаше доста проблеми, които повечето слава Богу ги решавахме успешно. Това каза пред БНР Милен Велчев, бивш министър на финансите. Особено значение за хората има това дали адекватно реагира държавата в условията на икономическа криза. Това включва и данъчна и бюджетна политика, допълни Велчев. Разходите по време на криза със сигурност трябва да се намаляват. Резервът на държавата като цяло за една година се очаква да намалее наполовина.

Уволниха лекар заради изказано мнение

Финансова криза в болниците

Лекарите поставиха ултиматум до средата на септември

Настояваме средствата, предназначени за здраве, да бъдат гарантирани до средата на следващия месец в пълен размер не по-малък от миналата година, като на болниците се платят всички дължими средства от март досега, заяви днес председателят на Българския лекарски съюз /БЛС/ Цветан Райчинов след

От БЛС предупреждават за срив в здравеопазването

Такъв срив на здравеопазването не помня да е имало и в най-тежките години, това, което се случва в момента е ликвидация на системата. Това каза днес пред медиите председателят на Българския лекарски съюз /БЛС/ Цветан Райчинов след среща с лидера на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев, предаде БТА.

Нова промяна в ръководството на Здравната комисия в НС

Здравната комисия в Народното събрание ще трябва да смени ръководството си, след като народният представител от ГЕРБ д-р Геновева Алексиева ще подаде оставката си като заместник-председател. Алексиева ще подаде оставка и като заместник-председател на Комисията по труда и социалната политика след скандала с конфликта на интереси, който възникна.