romi rain dominating in ffm with dani daniels. ghettotube babe is banged in doggie.

Archive for февруари, 2010

В ЧАКАЛНЯТА

В чакалнята на летището млада жена дълго плакала. Всички видели, но никой не знаел какво да направи. Един млад мъж събрал смелост, пристъпил към нея, прегърнал я, поговорил и утешително и попитал:
-Има ли нещо, което мога да направя, за да спрете да плачете?
-Боя се, че не, – отговорила жената – това е алергия. Но моля, не спирайте да опитвате.

Ще пушим ли или ще сме извън закона?

От вчера в медиите пак плъзнаха дискусиите за Тоталната забрана на тютюнопушене на обществени места. Твърде вероятно е да се отмени тази забрана. Това не е учудващо, нито ме изненадва. Бях говорил за тази отмяна преди време. Разбира се че това е правилното решение.
Преди да изреват непушачите, нека се замислят, какво ще промени тази забрана и тогава да злорадстват. Интересен е факта, как всички, които коментират новината, още от приемането на забраната, са непушачите. Всички се изредиха да кажат: "Ха! Видяхте ли! Нека ви!"... важното е на Вуте да му е зле.
Аз като пушач, съм провеждал разговор с друг пушач по темата, със горе-долу следното съдържание: Щели да забраняват да пушим по баровете. -Да, чух. -И какво ще правим тогава? -Е, какво, де да знам, ще пушим отвън.
И толкова. Приключва се. Без ядливи бележки, към непушачите. Да не дава господ да е пък бивш пушач... Е по-досадно и лицемерено животно - нема!
Та искам пак, както преди, да си представя моята гледна точка за забраната. Като един пушач.
За начало, против съм да ми забраняват каквото и да е, особено под измислена причина. Против съм, някой да ми казва, че го правил заради здравето ми. Нека бъде мой избора, дали да се тровя или не. Ако тази държава толкова е загрижена за моето здраве, нека да започне да използва парите, които и давам всеки месец под формата на здравни осигуровки по предназначение. Нека с тези пари се грижат за мен и/или солидарно за който има нужда, вместо да си купуват скъпи лимузини и градят палати. Някак по-редно ми се струва. Непушачите също ще се съгласят.
Нямам против и да наложат още някакъв специален налог върху тютюневите изделия, и приходите от него да се използват за здравеопазване, спорт или каквото решат. Но те предпочитат да печелят пари от оборотен продукт.
Относно пасивното пушене, нямам какво да кажа. Там е индивидуално. Но пак не виждам, какво толкова пречи на непушачите. Моята компания например е съставена от предимно непушачи. Едно 75% от познатите ми не пушат. Това обаче не ми пречи.  Нито на тях. Например, отивам на гости у някой от тях. Сядаме на маса, пием алкохол, говорим си. Питам, може ли да пуша? Може, сега ще дам пепелник. Може, ама отиди до прозореца, че ми е неприятно. Може, ама излез на терасата. Не може, съжалявам, неприятна ми е миризмата и после ще я усещам поне една седмица. Какво толкова? Отишъл си в къщата на непушач, съобразяваш се с него. Когато той ти е на гости е обратното. По барове и кръчми, когато излизаме, почти винаги се избират маси за пушачи. Т.е. солидарни са към мен. А не мисля, че съм късметлия. Въпрос на хора си е. Ако вашите приятели не се съобразяват с вашите молби, значи или не им пука за вас, или смятат молбата ви за поредното хленчене.
Т.е. забраната за пушене в баровете, не е правилно нещо. Съгласен съм и смятам, че е редно да се забрани пушенето на места, където се сервира храна /основни ястия/, но в барове, дискотеки, клубове е ненужно.
Още преди предлагах едно много просто решение, което виждам сега се прокрадва. Заведенията да си избират, дали да са за пушачи или за непушачи. Които могат да си го позволят, да бъдат и двете. Ще кажете, ама това няма да се спазва. Ще бъде уредено така, че да се спазва. Салоните за пушачи и непушачи да бъдат разделени, не масите. Така сам ще избираш в кой салон да си. Аргумента няма да се спазва не е коректен, защото по същата логика няма да се спазва и тоталната забрана. По-малките заведения да си изберат дали да са за пушачи или не. Ако желаещите за заведения без дим са толкова много, то и този тип заведения ще са преобладаващи. Съгласен съм да има допълнителни изисквания или налози за разрешение на този тип заведения. И на мен не ми е приятно да бъде задимено помещението.
Но съгласете се, глупаво е да отидеш да се забавляваш някъде и да се налага да излизаш на улицата за да пушиш. Ще ви бъде ли приятно да заобикаляте постоянно групички пушещи на тротоара за да влезете в любимото си заведение?
Другите аргументи, относно вреден или полезен е никотина няма да коментирам. Имам си мнение по въпроса, има си статистики. Няма да коментирам и къде и доколко е наложена тази тотална забрана.
Искам само да мога да избирам аз дали да пуша или не.
Ако познатите ти са толерантни и проявяват разбиране, с малко компромиси, няма да има проблеми нито за пушачите, нито за непушачите.
А сега е време за сутрешно кафе с цигара!

.

Четирите типа деца

Днес попаднах на тази статия за четирите типа деца и определено реших да я споделя с Вас. Предполагам всеки ще разознае детето си, а дори и нас самите :)

1. Детето Хуманист
Той е изключително силно свързан с хората, животните, растенията, Земята, звездите или по-кратко казано – с всичко живо. Непрекъснато се безпокои за другите и иска да са добре. Настроен е вселюбовно към целия свят. Сърцето му се къса, когато към някого (или нещо, например – дърво) се отнасят несправедливо или му причиняват болка. Първият му порив е да се притече на помощ и тогава като правило сам си изпаща. Връстниците му го имат за слабак.
Хуманистът е крайно социален и би спирал на всяка крачка, за да общува с хората и природата. Чудно е, че изобщо си стига в къщи. Във всеки случай за това му е нужно повече време. Той е мечтател, обитава света на фантазиите си и като че ли не чува какво му говорят отстрани. Дойде ли му премного, намира убежище в собствения си свят. Докато е малък, може да започне да ви описва как изглежда неговият свят – светът, от който идва, кой цвят преобладава в него, какви същества го обитават и т.н. Моят съвет е да се отнесете с доверие към този разказ и просто да го изслушате, без да го оценявате или да разпитвате повече.

Основни качества и препоръки:

– Вътрешно ангажиран с обществото; обича хората, но се нуждае само от неколцина „интимни“ приятели, с които да е душевно свързан.
– Разговаря с удоволствие с всекиго, като не усеща времето и забравя отговорностите си.
– Често е хиперактивен или хипоактивен.
– Бързо се разсейва, забравя какво е искал да прави.
– He се идентифицира с тялото си, не е добре заземен и се нуждае от спокойствие, за да сецентрира отново.
– Той е книжен плъх, предпочита да си играе сам и то най-вече – с компютъра.
– Ту е преизпълнен с радост, ту – с дълбока печал.
– Загрижен е истински за благополучието на хората, за съществуването на животните, растенията и пр. Желае човечеството да живее в хармония със своята среда.
– Изострената му чувствителност води до бързо раздразнение и преумора.
– Непрекъснато се тревожи за всичко възможно и е предразположен към главоболие.
– Често е отнесен, губи нещата си, не отдава голямо значение на материалното.
– Като цяло се чувства неразбран и непризнат.
– От голяма важност за него е и другите хора да държат на думата си. Това му дава сигурност.
– Мнението му се отличава с категоричност.
– В повечето случаи добре разбира какво прави и понякога сам си определя наказанието.
– Готов е да се съгласи с всичко, стига родителите му да подхождат честно към него.
– Когато е в своя елемент“, всичко е прекрасно.
– He обича да афишира мнението си.

2. Детето Концептуалист
Предпочита да си прави планове, отколкото да играе с децата. Развива идеи и ги изследва с присъщата за него задълбоченост, желаейки да ги превърне в действителност. Сам си определя темпото и не позволява на никого да го притеснява. Успехът не го блазни и не го мотивира. Нашето ориентирано към свръхпостижения общество го обърква. Заедно с родителите си – при условие, че изобщо го разбират – той би могъл да изнамери нови, невероятни начини за усвояване на знания или пък – за водене на домакинството.

Основни качества и препоръки:

– Освен че обича полета на мисълта, следва да се научи да се съсредоточава и върху подробностите.
– Държи да е наясно с всичко. Разглобява уреди или играчки, за да разбере как функционират.
– Спортовете като правило му се удават от ранна възраст; отличава се с ловкост и пъргавина.
– Склонен е да върши тайно каквото намисли и да крие предмети.
– Стреми се да контролира родителите си.
– Привличат го електрическите уреди, но най-вече – компютърът.
– Изнамира много добри решения за изникващите пред него проблеми и бързичко ги отстранява.
– Интернет и всякакви други новопоявили се начини за придобиване на знания много му допадат.
– He e особено емоционален.
– Нуждае се от ясни правила, ясни указания, ясно отношение и определена дисциплина.

3. Детето Артист
Артистът често е дребен на ръст. Той е с нежна физика, но вътрешно – силен и твърд. Множество спомени от минали животи са живи в него, затова като малък е твърде чувствителен. Притежава изключително силна воля и я използва целенасочено. Знае какво иска и като правило го получава. Усвоява знания най-добре посредством творческите си канали. Твърдата логика и задължителността са му непонятни, особено в ранна възраст. Движи се през живота леко и гъвкаво, навсякъде се разтоварва и си почива, бързо се ориентира в ситуациите и знае кого харесва и кого – не. Последователен е в поведението си и не се оставя да бъде „купен“. Може да се занимава с нещо много активно. Обича да е с родителите си, защото и в тяхно присъствие успява да се съсредоточи в играта си. He допуска обаче да бъде обезпокояван от никого и нищо. На две-три години вече прави самичък много неща и у него се проявява някаква завършеност. Общува живо с другите деца и оставя впечатление на много зрял за възрастта си човек. Щом стане на шест години и влезе в съприкосновение с „големия“ свят, поведението му се променя поради натиска, който му се оказва отвън.

Основни качества и препоръки:

– Може с часове да рисува или да си чертае, но обича и възрастните да му рисуват.
– Много е предан и оставя у другите усещане за мекота и нежност. В същото време се отличава със силна воля и успява да я наложи.
– Той е силен, но в силата си показва и съпричастност.
– Вижда много неща и желае другите да му вярват, когато им разказва за това.
– Може да е арогантен, нарцистичен и своенравен.
– Може да е миловиден на вид малък диктатор.
– Нуждае се от малко сън, тъй като е в състояние навсякъде да се отпуска и да си почива.
– В живота най-лесно се изразява чрез творчество. Обича пеенето, танцуването, балета, театъра, цирка, рисуването, скицирането, композирането и пр.
– Държи да бъде информиран и да е в течение на нещата.
– Той е роден лечител (лекува с музика, живопис, танц) и вижда в това смисъла на живота и своето призвание.
– Преценява бързо дадените обстоятелства и действа според преценката си. Играе си със ситуациите и така трупа опит.
– Настоява за ясни отговори; не ги ли получи, започва сам да ги търси.
– He приема собствените си емоционални нагласи.

4. Детето Интердимензионалист
Повечето интердимензионалисти са доста едри. Видът на много от навършилите някъде около пет години лъже и другите ги смятат за по-големи. Това обстоятелство създава трудности и на детето, и на родителите, тъй като обкръжението реагира вече по-взискателно. Вкъщи може би си имате работа с едно в някакъв момент твърдоглаво осемгодишно“ създание, а подир две минути – с едно „малко“, от детската градина, което иска да го гушкате в скута си. Освен това то винаги всичко знае. Знае го по-добре и не оставя родителите си дъх да си поемат. He e никак просто да отглеждаш такова дете с любов. To изисква от близките си една изключително гъвкава нагласа и абсолютна готовност да се откажат от собственото си целеполагане и очаквания. To има нужда да му наложат определени граници и дисциплина. Ще бъдете принудени да се запитате отново какво всъщност са разумни граници. Ако не ги очертаете, детето ще ви покаже вашите собствени. Трябва да осъзнаете докъде се простират възможностите ви за отстъпление и как бихте могли да постигнете хармония помежду си. Интердимензионалистът е абсолютно индигово дете, което руши стени, обръща представи, обявява старите застинали правила за безинтересни, тъй като само иска да ги диктува. To изпитва алергия към недемократичните авторитети и просто не разрешава да му дават нареждания.

Основни качества и препоръки:

– Интердимензионалистът е пълен е с нови идеи, философии и представи и често шокира с тях останалите.
– Той е роден предводител и иска да върви по нови пътища.
– He e съгласен да бъде ограничаван с отживели идеали или очаквания.
– Може да се държи като диктатор и владетел.
– Иска да е автентичен.
– Вижда повече от това, което е достъпно за очите.
– Обича театъра и играта.
– Прокарва своето, независимо врагове ли си създава или приятели.
– Едва изтърпява нечии авторитети и указания.
– Отрано разпознава своето предопределение и с нетърпение очаква да порасне.
– Притежава голяма вътрешна сила.
– Настоява за стопроцентово внимание в отношенията си с другите.
– Необходимо му е да спазва определена дисциплина, за да изживее живота си творчески и свободно.
– Проницателен по отношение на хората.

Оригиналът на статията може да прочетете тук, в допълнение има за примери интересни истории на други родители: http://indigota.com/index.php?topic=996.0

Хранителна Алергия и Интолеранс

Хранителна Алергия и Интолеранс – Диагноза и Лечение

Тези заболявания имат доказана роля при много от социално значимите проблеми на 21 век – Атопия, Затлъстяване, Диабет, Често боледуващи деца, Екземи.

В реалните условия на практиката си лекарите се срещат с редица трудности като надеждността на диагнозата се подлага на съмнение в зависимост от подбрания подход. Общоприето е че решаващо значение има успешното елиминиране на храните алергени отговорни за “алармирането” на имунната система. Тя ги приема като “чужди и опасни”за организма и вкючвайки всичките си защитни механизми уврежда редица собствени органи и тъкани – алергично възпаление.
Откриването на хранителните алергени при всеки един случаи на заболяване среща реални трудности а до колко ще бъдат преодоляни зависи от опита и диагностичните възможности на лекаря.

Те са най-много при бебета и малките деца до 3-4 год. възраст.

– Не може да се провеждат кожно-алергични проби в тази възраст.

– Ин витро/в епруветка/алергодиагностика с избраните за възрастта тест алергени се извършва с определяне на специфични антитела ИгЕ, ИгГ, ИгА и ИгМ. Тези тестове са обект на научна дискусия, спорове, отричане като често тяхната реална доказателственост и помощ за диагнозата е различна за всеки отделен случаи.

Спец. ИгЕ са общоприет маркер за налична алергична реакция в организма/реакция от бърз тип -1 ви тип/. Тя участва при някои храни – ягоди, фастъци, краве мляко. Освен това нивото на спец. ИгЕ в серума не корелира надеждно с клиничните симтоми на хранителната алергия. Един съществен недостатък в диагностичния процес е скъпата им цена –за определяне на 25 алергена/4-5 хранителни и 20 аероалергена/: 450-900лв.
Надеждни научни изследвания установяват че повишено ниво на тези антитела – ИгЕ при хранителна алергия не надвишава -31%. Комерсиалното им налагане и теоретичните данни в подкрепа за тяхне успокояват и задоволяват лекарите и страдащите.

Реална алтернатива лекарите намират в предлаганата им възможност и резултати в изграждането на диагнозата чрез алерготестове за определяне на специфичните антитела ИгГ, ИгА и ИгМ срещу хранителни алергени. Те по вярно кореспондират на болестните прояви и симптоми. Тест наборите могат да обхванат 40, 60, 120, 200 храни с възможни качества на антигени/алергени/. Лесни за използване, висока доказателствена стойност, като някои от тях се заплащат от здравно осигурителните системи. Цена за пациента – 150-450 лева.

Някои водещи специалисти имат теоретични позиции даващо им право да оспорват значението им в алергодиагностиката за оприделяне на причините. Те смятат че тези антитела определят състоянието на имунен толеранс и са придружаващ “феномен”на Иг Е опосредстваните реакции. Все пак това е реалната алтернатива в стремежа за добра диагностика.  Лечението изцяло зависи от надеждното откриване на основните храни алергени.

Левкоцитолизата е една възможна алтернатива за тест на хранителни алергени.

До сега единственият общоприет и неоспорван подход за диагноза на хранителната алергия включва: Физикален преглед, откриване симптоми на хранителна алергия. Това не винаги е лесно като се имат в предвид следните особенности :

-в 84%от случаите може да се открие кожноалергичен синдром – различни обривни единици – уртики, строфулос, сърбящ еритем, суха кожа и т.н.
– в 52% от случаите се откриват стомашночревни оплаквания – болки, колики, окултни кръвоизливи, подсичане.
– в 32 % се откриват промени и симтоми в дихателната система с или без изразен кожно–алергичен синдром.
– Алергодиагностика чрез прилагане на кожно-алергични проби/КАП/след 3-4 годишна възраст с хранителни алергени. Резултатите не винаги са съизмерими с болестните прояви – симтоми но са ценен помощник на лекарите. Индивидуалният подбор на тест алергените и добрата техника на лекаря са решаващи за надеждни резултати.
– Елиминационната диета при правилен избор гарантира в 40 % намалена сенсибилизация след 1-2 години ?
– Одорява се и провеждането на двойно сляп, плацебо контролиран хранителен тест през устата.

Умението на лекаря да използва и комбинира подходящо диагностичните възможности на изложеният по горе медикодиагностичен подход в съображение с възрастта на детето са гаранция за успешно лечение.
Доказано е участието на причини като оцветители, консерванти, бактерии, паразити, антибиотици в храните които предизвикват имунни и неимунни реакции в организма с краен резултат възпаление и хранителен интолеранс. Той и хранителната алергия вървят ръка за ръка. Лабораторната диагностика и лекарският опит са в състояние да преодолеят реалните затруднения по настоящем в диагностиката за определяне ролята и мястото на хранителната алергия в алергичният марш, започващ с нея при бебета.

При добре подбран диагностичен набор и опит успешното лечение включва :

– Елиминация на храните алергени, алтернативно хранене. Растящия детски организъм не може да се лиши от млечните протеини и други основни фактори на правилния растеж. Срока и алтернативното хранене и убеждаването на родителите за провеждането му е проблемс голяма трудност.
– Лечебен план за постигане на имунна толерантност при отсъствие на натрупано алергично възпаление в организма.
–  Преодоляване на хранителния интолеранс и атопична имунна реактивност /контрол по време на лечението/.
– Достатъчност на комплексния лечебен план за възпиране по нататъшната алергизация и превенция на Бронхиалната астма.
Масовото прилагане на НХС с антихистаминови лечебни препарати – Ксизал, Ериус, локални кортикостероиди  повлиява болестните симтоми но не лекува причините и не изпълнява задачите за по добра ефективност.
Изложеният проблем ще помогне на родителите да имат право на информиран избор за болните си деца.

Причини, Диагноза и Лечение на Алергиите при Деца

Причинители на алергични заболявания:

0-3 год. – Бебе 3-7 год. – Дете 8-18год. – Юноша
Старт на “алергечен марш”.
Алергия към белтъците  на краве мляко/АБКМ/. Хранителни алергени. Битови алергени. Вируси и бактерии. Антибиотици. Други.
Полиалергизация: Полени, Други храни Медикаменти, Пърхут, Косми,  Вируси, Бактерии Възрастов тип полиалергия.

Симптоми, Клиника – Атопия:

0-3 год. – Бебе 3-7год. – Дете 8-18год. – Юноша
Атопичен дерматит Алергичен ринит Бронхиална астма
Строфолус Алергичен респи раторен синдром на ГДП
Алергичен дерматит

Началните прояви при бебета и в ранна детска възраст се проявяват най често като
-Атопичен дерматит последвано от Алергичен респираторен синдром на ГДП = Алергичен ринит при по големите.

В 80 % при децата с Д:Бронхиална астма се открива наличие на Алергичен ринит/АР/.Лечението на последният изисква отделна програма и внимание.

Риска за децата с Атопичен дерматит и Алергичен ринит да развият Бронхиална астма се определя на 40-60%.

Група алергени/причинители/са общи за предизвикването на изброените алергични заболявания при децата със засягане на :кожата

и дихателната система.В по късна възраст могат да се засегнат и редица други органи и системи при отсъствие на диагноза и правилно лечение.

Медикодиагностичен подход (Диагностика) Предлаган от д-р Илиев Рутинен подход
Разговор с родители (Анамнеза)

И  преглед на детето (бебето) не по малко от един час и половина. Поддържане на последващи контакти и получаване на обратна връзка. Постоянен контрол на алергичните реакции.

Еднократна среща или спора дични такива без възможност за контрол на алергиите /при алерголог/.
Предлага имуноалергодиагностика:

На Д-р Илиев в съвместна деиност :

Клинична лаборатория-“Астралаб”.

Не се прилагат !
Тестове за: Инфекциозни алергени
Хранителни алергени с Тест на Фрадкин, КАП, серология.
Специализирани лаборатории :
При всички деца до 3год, включително и на бебета./ При децата до 3г.
Възможност за доказване на повече алергена, асоциирано въздействие. само спец. ИгЕ /ин витро/ с 4 хранителни алергена.
Маркер за възпаление в организма. Битови алергени, Полени, Имунитет, защита. Ео, ПККс ДБ. КАП с над 50-60 тест КАП над 3год без бактериални и хранителни алергени
За специализирани изследвания:

Цена: 55-65 лв.

Цена- от 470лв до 850лв
Преглед: с т№3 НЗОК Не
Свободен прием -15лв. Цена: от 20-40лв

Предлаганата и осъществявана медикодиагностична деиност от д-р Илиев се явява алтернативна възможност за откриване и максимално доближаване до причините за всички алергични заболявания в детска възраст.

От всички боледуващи деца особенно в ранна детска възраст /до 3-4г/, включително и бебета, само  10-15 % получават възможност за надеждна диагностика и лечение. Бариера се явява отсъствие на покритие на разходите от НЗОК и невъзможност за заплащане на пасочените цени за свободен прием при “рутинния”подход. Не рядко децата стават все по болни, а алерготестовете са отрицателни. Липсата на достатъчност и индивидуален подход могат да бъде обяснение за това.

Д-р Илиев лекува причините а не последствията – гарантира ефективност 75-80 %успешно лечение на алергичните заболявания. “рутинен “подход ефективност  до 40 %, “шаблон” фармакотерапия-НХС и симптоматично лечение
Превенция на Бронхиалната астма. Не се спира хода на “алергичният марш”.
Лекува децата като Педиатър специалист. В повечето случаи на остри инфекции не прилага антибиотици а прилага ефективна Биотерапия. Алерголога специалист: назначава лечение а контрола и многото боледувания са проблем на личният лекар и Педиатри.

СЪВРЕМЕННИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА НА АСОЦИИРАНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ В ДЕТСКА ВЪЗРАСТ

Д-Р ИЛИЯН ИЛИЕВ д.м.

Автора се е ангажирал с трудната задача да разгледа широк кръг съвременни медицински проблеми свързани с дацатаТе живо интересуват родители и близки отговорни за отглеждането на здрави и жизнерадостни деца.Тази отговорност се споделя от  държавни,медицински и социални организации.Разглежданите проблеми и отговорите на редица от тях имат авторското виждане и добра научна осведоменост.Достъпния и оргинален начин за поднасяне на наблюдения,изследвания имат характера на новаторски подход ,алтернатива и убедително въздеистват на читателите.Прочитането на книгата дава възможност на родителите да направят своят информиран избор за здравето на децата си.Основните приноси и достоинства на този труд са:
– Автора посочва как да се промени диагностичния и лечебен подход при алергичните и често боледуващи деца.
– Как да постигнем по дори резултати и ефективност.
– Показва успешният подход за рязко намаляване на заболелите от Бронхиална астма.
– Описва ”маските”на алергичните заболявания при малките деца.-Определя нова роля и място на хранителната алергия по време на алергичния марш.
Прилага новоторски подход при диагнозата и лечението /правилата на Нутрогеномиката/на хранителната алергия.
– Може да откриете връзката между алергии и Стафилококови заболявания,Туберкулоза в детска възраст.
– Ранната диагноза и откриването на асоциирани заболявания са гаранция за рязко намаляване на антибиотиците и полипрагмазията.

delightful amateur straight man masturbation.faptube